Cameratoezicht helpt winkeliers aan meer omzet door gebruik te maken van Genetec Retail Sense

Dat camera’s in winkels worden gebruikt om diefstal vast te leggen is bekend. Minder bekend is dat met dezelfde camera’s het functioneren van de winkel verbeterd kan worden. Bijvoorbeeld door het gedrag van klanten te analyseren en op basis daarvan de inrichting van de winkel te optimaliseren. Camera’s zijn ideaal voor het verzamelen van marketinggegevens, die helpen de omzet van winkeliers te verhogen. Hoe? VideoGuard heeft alle kennis in huis om installateurs te helpen dat met Genetec Retail Sense voor elkaar te krijgen.

Grote online winkels doen niet anders. Zij houden precies bij waarin bezoekers geïnteresseerd zijn en spelen daarop in met persoonlijke aanbiedingen. In fysieke winkels gaat dat minder makkelijk. De winkelier kan niet voor elke klant een medewerker inzetten en klanten zouden dat waarschijnlijk ook niet op prijs stellen. Hier brengen beveiligingscamera’s en intelligente software uitkomst. Deze zien hoe druk het is, zodat daar met personele inzet op ingespeeld kan worden. Maar er zijn ook veel geavanceerdere functies mogelijk. Zo is te zien welke producten of winkeldisplays de meeste aandacht trekken, zodat op basis daarvan de ‘traffic’ in de winkel geoptimaliseerd kan worden. Klanten die alles makkelijk kunnen vinden kopen meer.

Waardevolle informatie

Met Genetec Retail Sense kan de winkelier trends volgen. Op zogenoemde heatmaps ziet hij op welke afdelingen het het drukst is en op welke tijden. Zo wordt drukte voorspelbaar en kan de winkelier tijdig zijn medewerkers op de juiste plaatsen inzetten. Met dezelfde methode is na te gaan wat het effect van aanbiedingen is. Stel dat een nieuw product wordt gelanceerd op een speciale display. Blijven mensen daar staan, of besteden ze er nauwelijks aandacht aan? Voor de winkelier is dat waardevolle informatie.
Interessant is ook om te zien hoe mensen zich door de winkel bewegen. Ideaal is het als klanten elk gangpad bezoeken. Maar als ze door de winkel lijken te dwalen, is het kennelijk niet duidelijk of logisch waar producten zijn te vinden. Door de inrichting te veranderen of borden te plaatsen is verbetering mogelijk en met heatmapping is daarvan weer het effect na te gaan.

Winkelbeleving verbeteren

Het mooie is dat meestal de bestaande (IP)camera’s zijn te gebruiken. Zeker als al Genetec Security Center wordt gebruikt, blijven de investeringen in techniek heel beperkt voor de winkelier. Genetec Retail Sense haalt de voor marketing relevante metadata uit het beeldmateriaal en stuurt dat naar het business intelligence platform Azure van Microsoft voor verwerking in de cloud. De winkelier kan hier op eenvoudige wijze rapportages uit halen, die hem helpen zijn omzet en de winkelbeleving van zijn klanten te verbeteren.

Genetec biedt de mogelijkheid om Genetec Retail Sense één maand gratis uit te proberen in één winkel. Vanzelfsprekend zorgt VideoGuard voor alle ondersteuning om tot een perfect en uiterst deskundig eindresultaat te komen.

Neem voor meer informatie contact met ons op via sales@videoguard.nl of bel met 0850-410 510.

Genetec Retail Sense – voor retailers


Download de brochure en ontdek hoe Genetec Retail Sense u helpt om de winstgevendheid van uw winkel te vergroten.|Download

Genetec Retail Sense

Bekijk hier het filmpje